Jemná chiropraktika

image

 

                                                                                         Jemná chiropraktika

Jemná chiropraktika zahrňa súbor manipulačných techník, založených na prirodzenom pohybe časti tela riadeným terapeutom, ktoré umožňujú napravenie chrbtice, kľbov ako aj nekľbových kostných spojení a svalov zároveň. Hlavným cieľom je odstránenie bolesti a zlepšenie ohybnosti pohybového aparátu.

Pôsobením tejto terapie sa navracia hybnosť periférnych kľbov a chrbtice manuálnou technikou do správneho postavenia. Táto technika podporuje samoliečebnú schopnosť organizmu vďaka prepojenosti chrbtice s jednotlivými telesnými funkciami. Úlohou chiropraktika je dostať toto prepojenie do rovnováhy nápravou kľbov, nekľbových kostných spojení, svalov a platničiek zároveň. Terapeut lieči bolesti chrbta, krížov, krčnej chrbtice, hlavy, zlepšuje ohybnosť kostrového svalstva a má sekundárny vplyv na zlepšenie neurologických funkcií tela ako celku.

Bolesť chrbta je vždy signálom, že niečo nie je v poriadku a netreba ju podceňovať. Príčinou bolesti môžu byť totiž posunuté stavce. Toto môže mať za následok bolesti hlavy, častejšie zápaly v oblasti hrtana, priedušiek, môžu spôsobovať astmu, dýchavičnosť, sexuálne poruchy, problémy s otehotnením, atď.

Možno sa môžete problémov, ktoré Vás trápia už dlhšiu dobu, zabaviť práve vďaka Jemnej chiropraktike.